مسجد شیخ لطف الله یکی از مساجد شناخته شده و تاریخی شهر اصفهان و مجموعه تاریخی میدان نقش جهان است. این مسجد یکی از شاهکارهای معماری و کاشی کاری قرن یازده هجری می باشد که به دستور شاه عباس اول و بوسیله استاد محمد رضا اصفهانی در دوران صفوی و در مدت ۱۸ سال ساخته شده است. این مسجد یکی از زیباترین مساجد دوره صفویه به حساب می آید که در ابتدا به منظوراجرا مراسم مذهبی خانواده و وابستگان شاه بنا شده بود، اما بعدها به دلیل اینکه برای شیخ لطف الله، بزرگ ترین شخصیت مذهبی آن زمان، احترام زیادی قائل بودند، به نام وی نامگذاری و برای نماز گزاری او اختصاص داده شد.
محراب این مسجد با مقرنس های بسیار دلپذیر و کاشی کاری معرق تزیین شده.دو لوح درون محراب وجود دارد. در اطراف این محراب کتیبه هایی وجود دارد که به خط علیرضا عباسی و در تاریخ ۱۰۱۲ هجری قمری است و خطاط دیگری به نام باقر،دیده می شود.ب رروی این کتیبه ها روایاتی از پیامبر و امام ششم شیعیان، امام جعفر صادق نقل شده است. همچنین بر کتیبه های ضلع های شرقی و غربی اشعاری به چشم می خورد که سراینده آنها شیخ بهایی بوده است.
دیوارهای مسجد شیخ لطف الله به منظور تحمل سنگینی و فشار گنبد قطور ساخته شده اند. به طوری که قطر آن ها در قسمت پنجره ها،ی ک متر و هفتاد سانتیمتر و در قسمت های اصلی به بیش از دو متر هم می رسد. درون ساختمان و تزئین های اژدرهای سردر و جلوخان و همچنین سکوهای اطراف سردر، مرمرهای مرغوبی به کار رفته و بقیه قسمت های جلوخان و سردر با کاشی های خشتی معرق و الوان تزئین شده است.



- ۹۷/۰۲/۰۳